Markkinatiedote 2.6.2020

Asuntokauppa palasi toukokuussa lähes normaalille tasolle. Tehtyjen asuntokauppojen määrä kasvoi toukokuussa 33 %.

Kotijoukkue kiinteistönvälitysketjun asunto- ja kiinteistökauppamäärät kasvoivat 33 % toukokuussa verraten huhtikuuhun. Kotijoukkueella kauppoja tehtiin toukokuussa 107 kappaletta koko Suomessa. Kauppamäärä palautui toukokuussa lähes normaalille tasolle huolimatta siitä, että meillä on ollut lähes täysin uusi toimintaympäristö huhtikuusta lähtien jossa yleisesittelyjen pitämistä rajoitettiin. Kauppa on käynyt tästä huolimatta hyvin.

Yksityisesittelyjen merkitys on kevään aikana kasvanut ja asiakkaat ottavat rohkeammin suoraan yhteyttä meihin toteaa Kotijoukkueen liiketoimintajohtaja Juuso Lehto. Pelkästään Etuovi.comin kautta tulleiden yhteydenottojen määrässä oli kasvua alkuvuoden keskiarvoon verrattuna 73 % joka osoittaa sen, että aktiivisia ostajia on paljon liikkeellä.  Valtakunnallinen ostajapotentiaalimme kasvoi huhti-toukokuussa yli 70 %. Kotijoukkue kiinteistönvälitysketjun keskimääräinen myyntiaika oli myös 18 % parempi kuin toimialan keskiarvo. Kotijoukkueella asuntojen ja kiinteistöjen keskimääräinen myyntiaika on alkuvuoden aikana ollut keskimäärin 80 vuorokautta toimialan keskiarvon ollessa 98 vuorokautta. (lähde: hintaseurantapalvelu)

Asunnon myyjät ovat myös aktivoituneet. Lähes 250 asunnon myyjää luotti kotinsa myynnin meille huhti- toukokuussa joka ennustaa kesästä hyvää. Myös rakennusliikkeiden kanssa on pidetty tiiviisti yhteyttä kevään aikana ja uusia yhteistyökuvioita on lähdössä kesäkuun aikana käyntiin.

 

Lisätiedot:
Juuso Lehto
liiketoimintajohtaja
Suomen Kotijoukkue Oy
040 714 6695
juuso.lehto@kotijoukkue.fi